Ege Fren Çıraklık Sınıfı ile gençlerin meslek sahibi olmalarına ve iş gücüne katılmalarına imkân sağlanıyor

keyboard_arrow_leftGeri

Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren, otomotiv tedarik sanayi sektörünün öncü kuruluşlarından Ege Endüstri ve Ege Fren şirketleri bünyesinde 2014 yılında hayata geçirilen Çıraklık Sınıfı ile gençlere meslek ve iş sahibi olmanın yolu açılıyor.

Şubat 2014’te 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde açılan Ege Endüstri ve Ege Fren Çıraklık Sınıfı’ndaki öğrencilere teorik ve pratik olmak üzere, makine teknolojileri alanında CNC (Bilgisayarlı Makine İmalatı İşlemleri) eğitimleri; Makine Bakım Onarımı ve Metal Teknolojileri alanlarında ise kaynakçılık eğitimleri veriliyor. Sektör içerisinde istihdam edilen mezunlar iş hayatına atılırken önemli avantajla yola çıkmış oluyorlar.

Ege Endüstri & Ege Fren Çıraklık Sınıfı’nda 2019 - 2020 öğrenim yılı yeni kayıtları ile beraber bugün 125 öğrenciye eğitim veriliyor. Okul bugüne kadar toplam 66 mezun verdi, bunların 60’ı Ege Endüstri ve Ege Fren bünyesinde istihdam edildi. Proje kapsamında bir dönem içerisinde öğrenciler 18 hafta ve günde 10 saat teorik eğitim görmektedirler.

“Eğitim Kaybetme Riski Olmayan Yatırımdır” ilkesiyle yola çıkılan projenin en önemli amacı zorunlu eğitimden sonra çeşitli sebeplerle eğitime devam edemeyen gençlere düzenli ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ile mesleki eğitim vermek ve firmanın kurum kültürüyle yoğrulan potansiyel iş gücüne sahip olmak.

Projenin çırak öğrencilere ve işverene önemli faydaları bulunuyor. Teorik meslek eğitimi gören çıraklar iş yerine daha faydalı oluyorlar, böylece yapılan üretimin kalitesinin yükseltilmesine ve iş veriminin artmasına katkı sağlanıyor.