Ege Fren’den Türkiye’de bir ilk..

keyboard_arrow_leftGeri


Otomotiv Tedarik Sanayi’nin öncü kuruluşlarından Ege Fren, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bayraktar Holding ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan şirket, şimdi de ülkemizin ilk ve tek ‘’Ağır ticari araç disk fren montaj hattı’’ yatırımını gerçekleştirdi. Son teknolojik yenilikleri içinde barındıran ve kamera kontrolleri de dahil olmak üzere hatasız ürün imalatına yönelik birçok otomasyona sahip bu hat, tamamen Ege Fren mühendislerince dizayn edilme özelliği taşıyor.

Başta Ford Otosan olmak üzere Treyler sektörü ve Ege Fren’in yabancı ortağı Meritor’un ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yapılan yatırım, üç vardiya da yıllık 225.000 fren üretme kapasitesine sahip.

Ege Fren A.Ş. 28 yıldır otomotiv ana sanayi için fren, fren aksamı ve parça üretiyor. Yurtiçi ve yurtdışında global markaların tedarikçisi ve lisanslı üreticisi durumunda olan kuruluş, aynı zamanda yenileme pazarında da kendi markasıyla varlığını sürdürüyor. Yurtiçindeki birçok müşterisinin ihtiyaçlarına cevap vermenini yanısıra, Avrupa, Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya’ya uzanan geniş bir hatta ihracat yapan ve uluslararası markaların ana tedarikçi anlaşmalarına imza atan kuruluş, sektörün lider firması konumundadır.

Üretici firma olmanın yanında, dizayn, test ve ürün validasyonu kabiliyetlerinin de sektörde varolmanın ana unsurları olduğuna inanan Ege Fren, Ar-Ge Merkezi olmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını başlatmış ve 2015 yılı Haziran ayı içerisinde bunu gerçekleştirmeyi planlamaktadır.